Είτε είστε στο στάδιο της εκκίνησης, όπου ψάχνετε το σωστό design για το νέο σας website, είτε έχετε ήδη ένα και ψάχνεστε για αλλαγές, το σίγουρο είναι ένα: κάνετε έρευνα. Μια καλή αρχή στην έρευνά σας θα μπορούσε να είναι ο χρόνος που θα αφιερώσετε στο να τσεκάρετε ιστοσελίδες ανταγωνιστών καθώς και layouts και templates που σας ταιριάζουν. Ωστόσο, μερικές φορές, τυγχαίνει να καταπιανόμαστε τόσο πολύ στην γενικότερη εικόνα της ιστοσελίδας με αποτέλεσμα να χάνουμε την ουσία και κυρίως τα συστατικά που κάνουν ένα website πετυχημένο. Ποια είναι αυτά τα 7 στοιχεία που είναι απαραίτητα;

 1. Τίτλος/Επικεφαλίδα που θα τραβάει την προσοχή
  Όταν ένας επισκέπτης μπει στην ιστοσελίδα σας, πρέπει να δει κάτι που θα του τραβήξει την προσοχή και ουσιαστικά θα του λέει «έχεις έρθει στο σωστό μέρος»! Ο τίτλος είναι καθοριστικός και θα τον βοηθήσει στο να αποφασίσει αν θα μείνει για να μάθει περισσότερα ή αν θ’αποχωρήσει. Τα καλύτερα headlines λοιπόν είναι εκείνα που σε ένα μικρό απόσπασμα (3-8 λέξεων) επικεντρώνουν στο πώς η εταιρεία ή το brand ικανοποιεί τις ανάγκες των επισκεπτών. Ένας υπότιτλος επίσης, μπορεί να παρέχει περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες
 2. Links και κουμπιά των Social Media
  Ο κόσμος είναι social: δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό. Προκειμένου να κερδίσετε λοιπόν μεγαλύτερο κοινό, πρέπει η παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα να είναι ενεργή και να προβάλλεται στο website σας. Μην ξεχνάτε να βάζετε τα «κοινωνικά» σας κουμπιά σε εμφανές σημείο με συνδέσμους που να οδηγούν στις αντίστοιχες σελίδες.
 3. Η ιστορία σας
  Τι είναι αυτό που διαχωρίζει το brand σας από τους ανταγωνιστές σας; Γιατί πρέπει ο πελάτης να επιλέξει το δικό σας προϊόν; Με αυτές τις απαντήσεις πρέπει να ξεκινάει η δική σας ιστορία. Οι πελάτες θέλουν να κατανοήσουν τον σκοπό σας και γιατί κάνετε ότι κάνετε. Γι’αυτό το λόγο οι ιστορίες είναι σημαντικές. Συμπεριλαμβάνοντας την «About us»/»Σχετικά με εμάς» σελίδα, δημιουργείτε αυτόματα περισσότερες πιθανότητες για τους επισκέπτες σας να αισθανθούν μία σύνδεση με την εταιρεία σας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμπορικούς δεσμούς. Μην παραβλέπετε τη σημασία της.
 4. Mobile-Responsive επιλογές
  Πέρσι, ο αριθμός των χρηστών κινητής συσκευής ξεπέρασε τους χρήστες PC. Αυτό λοιπόν, από μόνο του, μας δίνει τροφή για σκέψη μιας και πιθανότατα οι περισσότεροι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας προέρχονται από κινητή συσκεύη. Αν το site σας δεν είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση, ίσως χάσετε πολλούς.
 5. Απλή πλοήγηση
  Είναι απλό: αν οι επισκέπτες σας δεν βρουν γρήγορα την πληροφορία που τους ενδιαφέρει και κυρίως χωρίς ταλαιπωρία, τότε η ιστοσελίδα σας έχει αποτύχει. Οι διαδικτυακοί χρήστες είναι τρομερά ανυπόμονοι στις μέρες μας και σε πολλές περιπτώσεις όταν κάτι διαρκεί παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα, είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για να αναζητήσει κανείς πληροφορίες. Τα πιο αποτελεσματικά navigations μιας ιστοσελίδας είναι εκείνα που περιλαμβάνουν σαφείς τίτλους και κατηγορίες που οδηγούν σε σελίδες περιγραφής της εταιρείας/website σας.
 6. Map it
  Εάν η επιχείρησή σας στεγάζεται, τότε οι επισκέπτες σας θα πρέπει να σας βρουν εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν απ’το site. Τι καλύτερο λοιπόν από την χρήση ενός χάρτη που να είναι και συμβατός με όλες τις συσκευές και τα smartphones και ταυτόχρονα θα γίνεται ξεκάθαρη η ακριβής τοποθεσία σας;
 7. Σελίδα επικοινωνίας
  Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό για έναν πελάτη απ’το να έχει μία ερώτηση και να μην μπορεί να την θέσει στον άνθρωπο που μπορεί να του την απαντήσει. Για να αποφευχθεί λοιπόν κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει το λεγόμενο contact page στο site σας, το οποίο θα περιλαμβάνει έναν αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση, email address και μία φόρμα επικοινωνίας.

Pin It on Pinterest

Share This