Δεν προκαλεί έκπληξη ότι έως τώρα η χρήση του διαδικτύου από κινητές συσκευές έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με αναφορές, το 2016, η διαδικτυακή επισκεψιμότητα έφτασε αυτήν της χρήσης μέσω Η/Υ.
Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο ποσοστό των ιστοσελίδων εξακολουθούν να μην είναι φιλικές προς τον χρήστη, προκαλώντας έτσι τη δυσκολία της χρήσης στον επισκέπτη καθώς και απώλεια επιχειρηματικών ευκαιριών.
Μια φιλική προς κινητές συσκευές ιστοσελίδα, η αλλιώς, Responsive Website, είναι άκρως απαραίτητη για την διαδικτυακή προώθηση της επιχείρησής σας και παρακάτω θα σας εξηγήσουμε το γιατί.

Ποια η διαφορά μεταξύ του mobile και του responsive σχεδιασμού;

Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι για την δημιουργία μιας mobile ιστοσελίδας: ο Responsive σχεδιασμός και τα mobile templates.
Ο Responsive σχεδιασμός είναι προγραμματισμένος έτσι ώστε να έχετε μία ιστοσελίδα η οποία προσαρμόζεται σε όλες τις αναλύσεις οθονών, ανεξάρτητα από τη συσκευή την οποία προβάλλεται.
Αντιθέτως, τα mobile templates είναι εντελώς ξεχωριστές «οντότητες» που απαιτούν από εσάς να έχετε μια δεύτερη ιστοσελίδα αποκλειστικά για κινητές συσκευές. Είναι κατασκευασμένα με βάση την ιστοσελίδα και όχι με βάση την ανάλυση της οθόνης, πράγμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα.
Παρακάτω θα βρείτε 5 δυνατούς λόγους για τους οποίους η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι πλήρως συμβατή με κινητές συσκευές.

1) Η χρήση των Κινητών Συσκευών είναι υψηλότερη από ποτέ.

Μπορεί αυτό να μην εκπλήσσει τους περισσότερους από εσάς, παρόλα τα στατιστικά παρακάτω, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ακόμα ιστοσελίδες φιλικές προς τους επισκέπτες τους. Ελπίζουμε όμως διαβάζοντας τα παρακάτω να σας κάνουμε να σταματήσετε να αγνοείται την ανάγκη της επένδυσης σας σε μια Responsive Ιστοσελίδα.

  • Πάνω από 47% των αναζητήσεων της Google γίνονται σε κινητή συσκευή
  • Το 61% των χρηστών του διαδικτύου είχε καλύτερη άποψη για εταιρείες των οποίων οι ιστοσελίδες ήταν φιλική για όλες τις συσκευές.
  • 56% του αριθμού των e-mail που στάλθηκαν παγκοσμίως το έτος 2015, προβλήθηκαν σε κινητή συσκευή.

2) Η εμπειρία του χρήστη (UX) κατά την επίσκεψη πρέπει να είναι πάντα θετική.

Σύμφωνα με άρθρο της Google στις κινητές συσκευές, εάν ένας επισκέπτης βρεθεί στην ιστοσελίδα σας μέσω κινητού και ενοχληθεί ή δεν βρει εύκολα αυτό που αναζητά, υπάρχει μια πιθανότητα 61% ότι θα αποχωρήσει αμέσως και θα συνεχίσει την αναζήτησή του αλλού. Λέγεται επίσης πως εάν ο χρήστης λάβει θετική εμπειρία από την ιστοσελίδα σας, είναι 67% πιο πιθανό, να αγοράσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία.

3) Τα Blog (Ιστολόγια) και οι κοινωνικές δραστηριότητες αποφέρουν περισσότερους επισκέπτες.

Εάν είστε σαν τους περισσότερους επιχειρηματίες τότε σίγουρα χρησιμοποιείται κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή blogging ως μέσω στρατηγικής προσέγγισης για ένα πιο συγκεκριμένο κοινό. Εάν διαθέτετε τις γνώσεις και τα εργαλεία, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε την επισκεψιμότητα και να δείτε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό υποψήφιων πελατών οι οποίοι έφτασαν στην ιστοσελίδα σας μέσω κινητής συσκευής.
Μέσω των κοινοποιήσεών σας στα Social Media, σίγουρα προσελκύετε περισσότερο κοινό στην ιστοσελίδα σας και αν αυτή δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει στη συσκευή του επισκέπτη, τότε θα δείτε στα στατιστικά σας πως μεγάλο ποσοστό των χρηστών θα φύγει άμεσα.

4) To Responsive Design βοηθάει στις κατατάξεις των Μηχανών Αναζήτησης.

Τον Απρίλιο του 2015, η Google έκρινε απαραίτητη την τροποποίηση του λογισμικού της έτσι ώστε να ευνοηθούν οι φιλικές προς κινητές συσκευές ιστοσελίδες, δίνοντας έτσι την ετικέτα “Mobile-Friendly” σε όποιο αποτέλεσμα της αναζήτησης κρινόταν συμβατό. Στις 23 Αυγούστου του 2016, η ετικέτα αυτή αφαιρέθηκε, καθώς το 85% των ιστοσελίδων παγκοσμίως είναι πλέον συμβατό με κινητές συσκευές.

5) Τα Responsive Website είναι πιο γρήγορα

Πλέον με τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός Responsive Website, η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας βελτιώνεται κατά πολύ με αποτέλεσμα την καλύτερη εμπειρία του χρήστη.

 

Pin It on Pinterest

Share This